onsdag 13 november 2013

Bu för Ica

Det här. Det måste vara veckans lågmärke. Ett absolut nertramp ner, djupare än Marianergraven.

" Vi har 10. 000 kronor. Dem tänker vi ge till alla stackars offer. MEN. Vi lever ju här. I Sverige. Här är vi kapitalister och måste först se om vårt lilla hus.
Så vi vill först att du gör lite reklam. Du räddar det där lilla gråtande barnet med en like. För en delning ger du barnet friskt vatten! Först då släpper vi iväg våra slantar. Då öppnar vi upp vårt lilla skrin.
Eller vänta nu... först när tillräckligt många gjort det. Då.
Seså. Dela nu. OCH gilla. Vi är butiken som bryr oss! Det ser du väl?
Vi har ju valt en bild som ska locka dig att klicka på like! Like. Like. Like."

Vänta nu. Likear du tyfonen eller butiken eller? Slipper du själv skänka pengar nu?

Det här är den värsta sortens tiggeri. Stora företag som profiterar på offer och som tigger gratisreklam på detta vis. Någon borde skämmas. Samma någon borde gå en kurs i:
1. Medmänsklighet.
2. Sociala medier.

Jag kommer återkomma i ämnet. Hoppas ICA gör det också. Det faller på sin egen orimlighet att den här typen av välgörenhet kräver motprestation. Hör ni det, Ica? Hör vi det, konsumenter? Vi kan inte gilla en Icabutik så lättvindigt för att någon pr-Nisse i Beckomberga lägger upp gråtande barn och lockar med plånbok om du bara delar... om du bara... klipper av dig håret? Ja, det är lika befängt! Du blir utnyttjad. Pr-Nissen utnyttjar tom det gråtande barnet för att låta sin Icabutik få synas lite. Det är så lågt. 

Det är Marianergrav.

Bakläxa!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar